België : 32 (9) 265 02 73   I   Spanje : +34 674 347 550   I   info@spanjenalatenschap.com

Erven in Spanje
Erven in Spanje

Een erfenis aanvaarden in Spanje brengt wat wel vragen mee. Hoe wordt de erfenis verdeeld? Hoe en waar moet ik de nalatenschap aanvaarden? Is het Belgisch erfrecht van toepassing in Spanje? In welk land betaal ik succesiserechten en hoeveel? Hoe gaat alles praktisch in zijn werk...,  en nog veel meer vragen dan dat.

Ons Belgisch kantoor in Spanje is met haar 5 regionale vestigingen en meer dan 20 medewerkers al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het bijstaan van Belgen welke in Spanje een erfenis willen aanvaarden of verwerpen.

Veelal werken wij samen met de erfgenamen hun Belgische Notaris, welke in België de nalatenschap regelt voor de in België gelegen goederen, daar waar wij de nalatenschap in handen nemen voor de in Spanje gelegen goederen. Wij kunnen de nalatenschap in Spanje regelen met volmacht, zodat verplaatsingen naar Spanje overbodig zijn.

Verder kunnen we u ook bijstaan voor een schenking van vastgoed in Spanje, zeker NU de fiscale vrijstellingen op schenkingsrechten nog van kracht zijn, welke NA de coronaperiode vermoedelijk gaan afgeschaft worden. Ook dit kunnen we volledig met een volmacht afhandelen.

Bel ons op 09/ 265 02 73 of op ons Spaans nummer 0034 674 347 550, of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Yves Sirejacob

Ere-advocaat en Ere-Consul van België in Spanje

 

nalatenschap
Hoe moeten de nalatenschap in Spanje geregeld worden?
schenking
Hoe kan ik schenken in Spanje en wat zijn de fiscale gevolgen
werkwijze
Hoe regelen wij administratief een nalatenschap in Spanje?
praktisch
Welke praktische zaken dienen in Spanje geregeld te worden?
 

Wat zeggen onze cliënten ?

 • Gezien de heel ingewikkelde situatie ivm de erfenis van mijn broer heeft de heer Yves Sirejacob mij een uitstekende service bezorgd voor de afhandeling van dit toch complexe nalatenschap. Ook al was dit alles voor mij te regelen vanuit België, zonder zijn professionele aanpak had deze zaak heel anders gelopen. Mijn oprechte dank voor dit hoge niveau van afhandelen.

  C.V.

 • Jullie vragen mij een beoordeling over de afhandeling van het nalatenschapsdossier. Alleen positieve woorden kunnen geschreven worden: professioneel, correct, ten gronde uitgevoerd, alle nodige informatie werden mij doorgegeven. Bij mijn bezoek op het kantoor was ook de ontvangst klantvriendelijk, luisterend en ondersteunend.Kortom, bij Sirejacob wordt je goed geholpen en verzorgd.

  C. Smagghe

 • Onze ouders hadden hun dromen nagejaagd en een woning gekocht in Spanje nabij Malaga. Enkele jaren later sloeg het noodlot echter toe, en verloren wij onze beide ouders op vrij korte tijd. Wij erfden dus hun Spaanse woning tezamen met alle administratieve beslommeringen die erbij kwamen. Na enkele jaren geprobeerd te hebben er zelf vat op te krijgen, werd ons het kantoor van Sirejacob aanbevolen. We kregen een vast aanspreekpunt toegewezen bij het kantoor in Marbella, wat de communicatie voor ons vereenvoudigde. Het was fijn samenwerken met zo’n professioneel team.

  Fam. Legrand

 • Het is een ware luxe met dit kantoor samen te werken. Je voelt meteen dat het ervaringsdeskundigen zijn op alle diverse domeinen gerelateerd aan vastgoed in het buitenland.  Het brede spectrum van diensten die ze kunnen aanbieden biedt ook het gemak van een ‘one shop stop’.  Het pro-actief meedenken is nog een bijkomende troef. Aanrader dus.  

  PJG Gent

 • Na het overlijden van mijn vader ben ik door zijn aangeven in contact gekomen met Sirejacob Legal & Tax in Marbella. Daar ben ik zeer goed geholpen om in de ingewikkelde Spaanse administratieve structuur alle nodige zaken af te handelen. Sirejacob Legal & Tax is voor mij een betrouwbare partner in Spanje welke het lukt om voor mij zaken op afstand geregeld te krijgen.

  Patrick D.J.

 • Verstrikt in een netelige zaak in Spanje ten behoeve van mijn ouders, bejaarden en mijn vader ziek, werd het kantoor van Sirejacob mij aanbevolen. Mijn eerste contact dateert van 7 februari en, na 4 maanden hard werken, kon het dossier met succes worden afgesloten op 8 juni 2020. Ik dank mevrouw Van Kerckhoven van harte en niet alleen voor de goede relaties die we hebben onderhouden in het kader van dit dossier, maar ook vanwege haar professionaliteit, haar begrip van het probleem, haar vaardigheden, haar kennis van de Spaanse wetgeving, haar beschikbaarheid en reactievermogen, en de geboden oplossingen om dit dossier binnen zeer korte tijd af te sluiten. Mijn ouders en ikzelf zijn haar erg dankbaar. Ik kan het kantoor van Sirejacob alleen maar aanbevelen, en in het bijzonder mevrouw Van Kerckhoven vanwege haar vaardigheden en grote menselijkheid.

  Stephane M.

 • Voor iedere Nederlandstalige die juridisch advies nodig heeft is dit een top kantoor. Niet alleen vanwege de zeer competente advocaten, maar vooral door de efficiente en dynamische afhandeling door de administratieve mensen. Hoog niveau!

  J.D.